Drifttekniker sökes till hela vår verksamhet

Vi söker en drifttekniker som utifrån behov kommer att ingå i alla våra verksamheter: Vatten och avlopp, Fjärrvärme, Elnät och Återvinning.

Jobbet som drifttekniker innebär bland annat att arbeta med drift, övervakning och optimering av våra anläggningar. Du utför tillsyn och arbetar med felavhjälpning och kommer även vara delaktig i arbete med förebyggande underhåll. Initialt kommer du arbeta inom affärsområde Fjärrvärme som skiftreserv.

Arbetsbeskrivning

Inom Fjärrvärme kommer du tillsammans med övrig personal tillgodose driften av Kraftvärmeverket genom att styra och övervaka, felsöka samt utföra underhållsarbete av verksamhetens utrustning. Du kommer att arbeta dagtid men även skift vid behov av bemanning.

I rollen som skiftreserv skaffar du dig värdefull erfarenhet om organisationen samt drift av våra anläggningar. Du kommer därför vara i en fördelaktig position för fast tjänst vid Fjärrvärme om en ledig tjänst skulle bli tillgänglig.

Vem är du?

Du är en flexibel, ansvarstagande person som arbetar lika bra på egen hand som i grupp. Vi förutsätter att du prioriterar, analyserar och bidrar på ett naturligt sätt till utvecklingen av verksam­hetens rutiner.

Dina kunskaper har du fått genom studier inriktade på energiteknik eller kraft och värme, alternativt jämförbar arbetserfarenhet. Teoretisk eller praktisk erfarenhet utav drift av pannor är ett krav. Du är antingen i början av din karriär eller så har du arbetat ett antal år med liknande arbetsuppgifter.

Ansökan och frågor

Tjänsten är heltid tillsvidare som Drifttekniker på HEMAB med tillträde så snart som möjligt. B-körkort är krav. Har du frågor är du välkommen att kontakta Robin Nordberg, Driftchef Fjärrvärme: robin.nordberg@hemab.se, 073-028 61 94.

Skicka din ansökan via ansokan@hemab.se senast 20 november 2020. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Fackliga representanter

Sveriges Ingenjörer, Anders Nordin, 0611-55 75 42, anders.nordin@hemab.se

Vision, Krzysztof Lukaszewicz, 0611-55 75 89, KL@hemab.se

Kommunal: Per-Olof Eriksson, 0611-55 75 88, per-olof.eriksson@hemab.se

Om Härnösand Energi och Miljö AB och Härnösand

Härnösand Energi & Miljö AB (HEMAB) är en koncern i Höga Kusten med 140 anställda och en omsättning på 400 Mkr. Koncernens verksamheter elnät, fjärrvärme, återvinning, vatten, elförsäljning, vindkraft, biogas och infrastruktur för laddning av elbilar är viktiga för Härnösands fortsatt positiva utveckling. Vi tar en aktiv roll i lokalsamhället och arbetar bredare än bara våra verksamheter, exempelvis inom skola och integration.

Hållbarhet är viktigt för oss och vi ser mångfald som en styrka för att skapa en pigg, attraktiv och välkomnande arbetsplats.

Härnösand är fantastiskt! Från bostaden och jobbet har du alla kommunikationer i din närhet och havsbad, segling, vandring och skidåkning finns bara några minuter bort. Din nya arbetsplats har även tillgång till gym, bastu och gruppträning på arbetstid.

Kontakt

Robin Nordberg, Driftchef Fjärrvärme, 073-028 61 94, robin.nordberg@hemab.se