Diger rekryteringsprocess för årets sommarjobbare

Rekordhögt söktryck till HEMABs sommarjobb. Närmare 300 ansökningar fördelade på de olika tjänsterna. Nytt för i år är att ansökningsförfarandet sker enligt samma rutiner som vid anställning av ordinarie personal, nämligen med matchning mot jobbinnehåll, intervjuer och referenstagningar.

- Förfarandet har krävt lite mer av oss själva, men jag tror att det vägs upp mot att vi får en högre kvalitet där rätt personer får rätt arbetsuppgift, vilket i sin tur gör ett bättre innehåll och en bra erfarenhet för alla sommarjobbare, säger Jonas Nyberg administrativ chef på HEMAB.

Totalt är det 22 sommarjobbare och vikarier som sökts inför sommarjobbsperioden som på HEMAB sträcker sig från midsommar fram till slutet av augusti.

- Vi har erbjudit både tjejer och killar arbete, alla med lite olika bakgrund och ålder, säger Nyberg. Det känns extra roligt för oss med ett så stort gensvar nu när vi lagt ner extra tid och energi på att utveckla hela upplägget och för de sökande att gå igenom en sådan här process är också en nyttig erfarenhet.

Sommarjobb trots Coronapandemi

Den 22 juni börjar den första sommarjobbaren sin anställning. Totalt sträcker sig sommarjobben och vikariaten fram till sista augusti. Allt arbete kommer att följa de rutiner som finns etablerade i verksamheten för att förhindra smittspridning.

- Arbetet kommer att utföras kontaktfritt eller i vissa fall med inslag av distansarbete eller handledning på distans, säger Nyberg. Introduktion sker delvis via förinspelad film, dels via videokonferens samt i möten med mindre grupper i lokaler där vi kan hålla distans. För oss är det viktigt att vi får in vikarier och att vi kan erbjuda sommarjobb även i svåra tider som nu.

Kontakt

Jonas Nyberg, Administrativ chef, 070-534 32 73, jonas.nyberg@hemab.se

Ett flertal ungdomar ligger på rygg i ring på asfalten med armar och ben utsträckta så att händerna rör vid varandra över huvudena.

HEMABs sommarjobbare anno 2019. Foto: Julia Erixon.