Certifierade pannskötare på Kraftvärmeverket

För att möta upp nya krav från Arbetsmiljöverket har nu fyra av våra anställda på Kraftvärmeverket blivit certifierade pannskötare. Utbildningen är helt ny och framtagen av Teknikutbildarna.

Leif Lidén, Kenneth Andersson, Tony Montgomery och Robin Nordberg är de som under gårdagen fick ta emot certifikaten och numera kan stoltsera med titeln "Certifierad pannskötare".

- Vi är några här på Kraftvärmeverket som har varit med som testgrupp under utvecklingen av den här kursen och haft visst inflytande på innehållet, så det känns jätteroligt att vi nu har gått igenom den tillsammans, säger Robin Nordberg, Driftchef på Kraftvärmeverket.

Helt ny utbildning

Certifierad pannskötare är en helt ny webbutbildning som Teknikutbildarna har tagit fram för att möta upp de nya kraven från Arbetsmiljöverket, som säger att det från första december 2020 krävs certifierad personal för att köra pannor. Vd för Teknikutbildarna i Norden AB, Lennart Bölin, överlämnade igår certifikaten till deltagarna på Kraftvärmeverket.

- De fyra som nu är godkända är de första i Sverige som certifierats av RISE, konstaterar Bölin.

Resterande driftpersonal på Kraftvärmeverket kommer också genomgå utbildningen, så att alla är certifierade innan årets slut.

Mer information om utbildningen finns på https://teknikutbildarna.se/kurskatalog/energi-fastighet/pannoperator-webb/ Länk till annan webbplats.

Kontakt

Robin Nordberg, Driftchef Kraftvärmeverket, 073-028 61 94, robin.nordberg@hemab.se

De certifierade pannskötarna står tillsammans med Lennart Bölin och håller upp sina inramade certifikat.

Sprillans nycertifierade pannskötare! På bilden syns från vänster Kenneth Andersson, Tony Montgomery, Lennart Bölin, Leif Lidén och Robin Nordberg