Vårstädning - här lämnar du trädgrenar, ris, sly och avverkningsrester

Du visste väl att du kan lämna trädgrenar och liknande på Kraftvärmeverket. Stora mängder (minst 20m3) kan du dessutom få hämtat av oss. Allt material flisas sönder och används för vår fjärrvärme- och elproduktion.

Vid lämning gäller det här:

  • Strax norr om Kraftvärmeverket i Murbergsviken finns en särskild asfalterad upplagsyta.
  • Öppet vardagar klockan 07.00-16.00. Tisdagar klockan 07.00-20.00. Och under kampanj höst och vår.
  • Skyltar på området visar vägen.
  • Mer information och karta finns under Fjärrvärme och Renhållning.

Vid hämtning gäller det här:

  • Hämtning kan ske inom Härnösands tätort med omnejd.
  • Materialet måste ligga vid farbar väg.
  • Materialet får inte ligga under ledningar eller liknande på grund av kranen på lastbilen.
  • Mängden måste uppgå till cirka 20 m3 (exempel längd: 5 meter, bredd:2 meter, höjd: 2 meter).
  • Längden på materialet får vara max 5 meter.
  • Hämtning sker i mån av tid, det innebär att du gör en beställning och vi anpassar hämtning till våra andra körningar och försöker samordna i så stor utsträckning som möjligt.

Beställ hämtning

Du beställer hämtning här via vår hemsida.
Jag vill beställa hämtning


Om materialet

Det vi kan ta emot på Kraftvärmeverket är trädgrenar, sly, ris och avverkningsrester. Vi har inte möjlighet att använda rötter och trädgårdsavfall (löv, mossa, gräs) på Kraftvärmeverket. För dessa avfallsslag hänvisar vi till Älands avfallsanläggning.
 

Mer information

Mer information, karta till avlämningsplats och formulär för beställning av hämtning finns under Fjärrvärme eller Renhållning — Lämning/hämtning av sly, trädgrenar.

Kontaktperson

Har du frågor kontakta Niclas Hallin, via växeln 0611-55 75 00.

Karta - så här hittar du till Kraftvärmeverket.

Karta - så här hittar du till Kraftvärmeverket.

Lastbilen som vi hämtar sly, trädgrenar, ris och avverkningsrester med. Foto: Niclas Hallin

Lastbilen som vi hämtar sly, trädgrenar, ris och avverkningsrester med. Foto: Niclas Hallin