Nu får du som är kund i tätorten elmätaren fjärravläst

Från och med nu får du som är kund hos oss och bor i Härnösands tätort faktura på verklig elförbrukning. Du som bor utanför tätorten får vänta några månader innan du får faktura på verklig förbrukning.
Vad innebär det för mig som bor i tätorten*?
Du kommer att få din faktura för november månad några dagar in i december. Den innehåller avläst mätarställning för november. Det innebär att vi gör en avstämning mot vad vi beräknat under tiden sedan föregående avläsning (till exempel mätarbyte, årsavläsning eller liknande). Vi kommer också att ändra så att du får din faktura månadsvis i efterskott.

Vad innebär det för mig som bor utanför tätorten**?
Du kommer att få din faktura för november månad några dagar in i december. Din faktura kommer att beräknas som tidigare under ytterligare några månader. Om du vill kan du göra egna avläsningar och rapportera in de via telefon eller "Mina Sidor" här på webbplatsen. Vi kommer också att ändra så att du får din faktura månadsvis i efterskott.

Vad innebär tätort?
*Du som bor i tätorten har på fakturan ett mätarnummer som börjar med 5003. Se baksidan på fakturan.

**Du som bor utanför tätorten har på fakturan ett mätarnummer som börjar med 9005. Se baksidan på fakturan.

Riksdagens beslut bakom förändringen
Senast den 1 juli 2009 ska alla elmätare i Sverige kunna läsas av en gång i månaden. Det är riksdagen som beslutat och det gäller även i fritidshus. På så vis får du faktura på exakt den el du förbrukar. Fakturan blir dessutom enklare att förstå.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kundservice.