Kvinnoqraft och mångfald på HEMAB

Härnösand Energi & Miljö AB är under 2019 tillsammans med Ellevio och Göteborg energi värdföretag för energibranschens satsning på qraftfullt kvinnligt ledarskap och mångfald, Qraftsamling. Projektet hade nyligen uppstart i Stockholm.

Mångfald innehåller många perspektiv varav jämställdhet mellan kvinnor och män är ett. Målet att få fler kvinnor till branschen och till HEMAB är viktigt för samtalsklimat, kvalitet i arbetet, effektivitet och företagskultur.

HEMAB är värdföretag för Qraftsamling 2019

- Vi måste bli ännu bättre på jämställdhet! Arbete med jämställdhet är detsamma som arbete med lönsamhet, säger Jonathan Grip Utvecklingschef och koordinator för HEMABs medverkan i Qraftsamling. Vårt aktiva deltagande i Qraftsamling syftar till att visa vikten av detta med förhoppning om att fler tjejer vill ta sikte på våra branscher samt att fler kvinnor vill komma och jobba hos oss så att vi kan bli ännu lönsammare.

Målområdena är kvinnligt ledarskap, mångfald, tjejer under 30 år, utlandsfödda samt även män. Projektets deltagare ska ges inspiration och utveckling i sina yrkesroller.

Linda Eriksson och Ingela Lingesjö är båda anställda på HEMAB och medverkar som adepter i 2019 års upplaga av Qraftsamling. Som stöd i sin personliga utvecklingsresa har de varsin mentor från branschen.

Ingela ser fram emot att föra sina nya kunskaper vidare

- Det här kommer att ge fördjupad insikt i mångfald, integration och jämställdhet, säger Ingela Lingensjö Chef för Mätservice. Kunskaper som jag ser fram emot att föra vidare till kollegor på jobbet. Min mentor, Sanaz Namayan Tavana specialist kraftsystem Vattenfall, och jag fann varandra direkt. Detta kommer att bli otroligt givande och för HEMAB kommer det att innebära ett spännande och utvecklat arbetssätt.

En riktigt bra utbildning i ledarskap säger Linda

- Det här blir en riktigt bra ledarutbildning för mig och det ska bli roligt att arbeta i projektet med dess spänstigt uppsatta mål inom mångfald, säger Linda Eriksson ekonomicontroller på Härnösand energi och miljö AB, vars mentor är Aliaksei Khalanski utredningsingenjör Skellefteå Kraft. Jag gillar verkligen konceptet och det känns som en förmån att få vara med.

Ingela Lingensjö och Linda Eriksson medverkar som adepter i årets upplaga av Qraftsamling där Härnösand Energi & Miljö AB är ett av tre värdföretag. Kickoff i projektet hölls i Stockholm 17-18 januari och senare i år blir det sammankomster i Härnösand och Göteborg. Foto: Andreas Einarsson.