Årskurs 1 och 4 - följ med på Batteriresan!

Delta i Batteriinsamlingens roliga tävling där 1:a pris är 10 000 kronor till en klassresa.  Syftet med Batteriresan är att lära sig mer om batteriets resa genom kretsloppet.
Visste du att om de farliga ämnena i vissa batterier slängs i naturen får det allvarliga konsekvenser för människor, djur och natur. En tesked kvicksilver kan förgifta en hel sjö.

Tävlingsuppgifter


Årskurs 1 och årskurs 4 får två tävlingsuppgifter var. Det är okej att lösa båda tävlingsuppgifterna i samma alster, men det är inte säkert att det ger större vinstmöjligheter. Det är tillåtet att skicka in flera tävlingsbidrag från varje klass. Till er hjälp finns under tävlingsperioden ett informations-material där ni kan lära om varför det är viktigt att samla in batterier och vad som händer med de insamlade batterierna.
 

Viktiga datum


Batteriresan startar i september 2010 och sista dag att skicka in bidrag är 17 december 2010 . Vinnarna utses av Batteriinsamlingen och presenteras i januari 2011.
 

Mer information


Surfa till www.batteriinsamlingen.selänk till annan webbplats för anmälan, tävlingsuppgifter och informationsmaterial.

Bakom Batteriresan står Batteriinsamlingen som är ett samarbete mellan producentansvarbolagen El-Kretsen, BlyBatteriRetur och bransch-organisationen Avfall Sverige.