E-faktura och autogiro

Tycker du att det är besvärligt att betala pappersfakturor? Vi erbjuder tjänsterna e-faktura och autogiro på dina fakturor från oss.

E-faktura

Med e-faktura får du en elektronisk faktura till din internetbank istället för en pappersfaktura. Du får en enklare hantering och dessutom sparar vi på miljön genom att minska på pappersanvändningen.

Så här gör du för att skaffa e-faktura

Gör anmälan via din internetbank genom att logga in och söka reda på alternativet E-faktura. Bankerna brukar ha instruktioner på sina webbsidor om var du hittar det. Din nästkommande faktura får du till din internetbank istället för i brevlådan.

Vissa banker erbjuder även e-faktura med autodragning. Kolla vad som gäller hos just din bank.

Autogiro

Autogiro är precis vad det låter som - en automatisk betalningstjänst. Du slipper mata in krångliga OCR-nummer i din dator, du missar aldrig att betala i tid och slipper leta efter borttappade räkningar. Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Med autogiro dras alla dina tjänster hos oss automatiskt. Fakturorna skickas ut som vanligt men utan inbetalningskort. Vi byter faktureringspartner sommaren 2022 och under denna period tar vi inte emot nya ansökningar om autogiro utan vi rekommenderar istället e-faktura tills vidare.

Har du autogiro men vill slippa pappersfaktura?

Om du har autogiro men vill slippa pappersutskicket kan du anmäla e-faktura i din internetbank. På så vis får du fakturan direkt till din internetbank istället och vi drar beloppet som vanligt från ditt konto på förfallodagen.