Vattenburen värme

För att ansluta sig till fjärrvärme behövs ett vattenburet värmesystem. Om huset inte har vattenburen värme kontaktar du en eller flera rörentreprenörer för ett upplägg och pris.

Val av element

När du väljer element, begär gärna att få se bilder på de element du får offert på. Tänk på att det finns många tillverkare av element och utseendet varierar mellan dessa. Funktionen är dock ungefär densamma för alla typer.

Val av rör

Det finns olika typer av rör att välja bland. Du kan till exempel välja PEX-rör istället för traditionella kopparrör. Då slipper du måla rören för hand om du önskar en annan färg än koppar. Kom bara ihåg att fråga om rören är testade och godkända.

Rördragning

Undersökningar visar att en vertikal rördragning är mindre i ögonfallande än en horisontell och kan enklare döljas bakom till exempel gardiner och inkräktar mindre på möblemanget vid väggar. Tänk på detta när du gör en beställning och be gärna om offert även på denna variant av rördragning.

Du behöver inte gå fram med de parallella rören runt om på varje våningsplan. Har du exempelvis en tvåvåningsvilla kan du välja att dra rören på bottenplanet och endast göra genomstick genom golvet på det övre planet till respektive element. På så vis minskar du ingreppen i huset.

Olika rörsystem

Vi rekommenderar tvårörssystem. Vissa husleverantörer levererar sina nyckelfärdiga hus med enrörsystem där ett rör förbinder alla element i huset i serie. Ibland upplever husägare med enrörsystem bekymmer med att få värme i alla element. Detta problem finns naturligtvis oavsett uppvärmningsform, men ska du installera vattenburen värme rekommenderar vi tvårörssystem med framledning och returledning.

Familjen Norberg bytte till fjärrvärme

"Nu har vi äntligen varmvatten som räcker till hela familjen!"

Bli fjärrvärmekund

Fyll i en intresseanmälan här på webben, eller kontakta oss direkt.