Röda korset

HEMAB har vid flera tillfällen genom åren samarbetat med Röda korset för att se till att de som behöver stöd får det.

2015 fick Röda korset HEMABs julgåva. Julgåvan på 8000 kronor omvandlades till värdebevis, som med hjälp av Arbete och integration på Arbetslivs-förvaltningen distribuerades till flyktingar i behov av kläder. Värdebevisen växlades in på Kupan i Härnösand och motsvarade kläder för en person.

Läxhjälpen

2013 gick turen till Läxhjälpen i Härnösand som drivs av ideellt arbetande människor genom Röda Korset. Läxhjälpen vänder sig främst till invandrarungdomar som på ett eller annat sätt behöver stöd och hjälp vid läxläsning. HEMABs julgåva användes till att köpa in utrustning för att förbättra arbetet med Läxhjälpen.

Julgransplundringar

Vi har genom våra julgransplundringar på kraftvärmeverket också bidragit till Röda korset genom att skänka en peng för varje inlämnad julgran.

För ett flertal år sedan bidrog vi med resurser för att driva en insamling till förmån för jordbävningsoffren i Pakistan. HEMAB sköt i sammanhanget också till lika mycket pengar som insamlingen i sig drog in.

- Våra många samarbeten genom åren har betytt mycket för vår organisation, säger Peter Hasselborg, ordförande för Röda Korset i Härnösand. Ibland har HEMAB ideer om samarbeten och ibland är det vi själva. Tänk om alla företag skulle se möjligheterna i samarbeten utöver det vanliga i smått och stort. Det är sådant som gör skillnad.

Röda korset fick gåvan 2016 för att kunna dela ut gratis klädpaket till flyktingarna som kom till Härnösand vid den stora flyktingvågen det året.