Härnösands handbollsklubb och Brännans handbollsförening

Vi på HEMAB jobbar med samhällsnyttigheter i form av bland annat vatten, återvinning, fjärrvärme och elnät. Men vi har även en roll att spela i ansvarstagandet för en socialt hållbar miljö i Härnösand.

Integration genom handboll - Brännans HF tog initiativ

En del av den rollen handlar om att bidra till integration av våra asylsökande i Härnösand. På initiativ av handbollsklubbarna i Härnösand - Härnösands HK och Brännans HF - har HEMAB varit med och möjliggjort ett integrationsprojekt där barn ska få chansen att prova på handboll. Förhoppningen var att fånga upp bollintresserade unga och att under lättsamma former träna språk, känna glädje och hitta nya kompisar.

— Det här går helt i linje med vår vision och den del av vårt uppdrag som omfattar mångfald och samhällsengagemang, säger Andreas Einarsson, chef för Kommunikation och externa relationer på HEMAB.

Härnösands handbollsdamer blir ambassadörer

Inför starten av HEMAB Elförsäljning AB genomförs en riktad satsning på Härnösands Handbollsklubbs damlag som får bli ambassadörer för den nystartade elförsäljningsverksamheten. Och de får i gengäld stöd för att kunna växa som handbollslag.

- Klubben har anammat idén om att sponsring inte bara handlar om pengar utan även engagemang, säger Einarsson. Handbollsdamerna blir verkligen ambassadörer då de bidrar aktivt vid sina matcher i att marknadsföra oss som företag. Det känns verkligen jätteroligt och sponsringen för våra båda verksamheter närmare varandra på ett påtagligt sätt.